Du behöver:
- 500 g fläskfärs
- 1 msk paprikapulver
- 1 klyfta pressad vitlök
- 1 1/2 tsk salt
- 1 tsk malen svartpeppar
- 1 tsk fänkålsfrön
- 1 tsk chiliflakes eller 1/2 tsk chilipulver
- 3 paket bacon, gärna en lite längre tjockare variant
- Valfri riven ost
- Din favoritrub
- valfri bbqsås
- Övrig fyllning om du vill (t.ex. rivet äpple)
- Blanda ihop kryddorna och vitlöken i färsen ordentligt.
- Låt stå i kylen några timmar så kryddorna får dra sig.
- Strimla och knaperstek 1 paket bacon och låt svalna.
- Gör en baconväv på ca 30×30 cm
Här finns en guide hur du väver din baconmatta
- Rubba baconväven med din favoritrub.
- Platta ut färsblandingen och gör den i samma storlek som baconmattan. Ett tips är att göra det på ett stort ark plastfolie.
- Rubba igen.
Sedan kan du fylla med vad du vill.
Klassikern är hackad paprika, knaperstekt bacon och riven ost, men här kan du twista till det lite som du vill.
jag har provat många olika fyllningar bl.a. hackad salami, rivet äpple eller överbliven pulled pork.
Valet är ditt.
- Avsluta med att hälla över din favorit BBQ-sås.
- Ta sedan kanten på plastfolien och rulla ihop färsen med fyllningen till en rulle som är helt tät och kompakt.
- Lägg rullen på baconväven och rulla bacon runt rullen.
- Rubba utanpå väven igen.
Grilla indirekt på låg värme (ca 100-120 grader) tills den når en innertemperatur på 65 grader.
Detta tar ca 2-3 h.
Pensla på lite glaze i slutet.
I orginalreceptet röks den även med rökflis, men det är inget måste.
Rulla in i folie och låt vila en stund innan servering.
Servera med valfritt tillbehör
Jag gjorde denna idag med väldigt gott 🙂 resultat. Jag rev ett äpple, i brist på annat, som fyllning och det passade utmärkt!